Joy Enjoy Joy opnieuw in Antwerpen

Na een zeer goed ontvangen Belgische première in het voorjaar en na een internationale tournee, komt Joy Enjoy Joy eindelijk terug naar Antwerpen. De voorstelling – in grote mate geïnspireerd op dEUS frontman Tom Barman – wordt op 17 september voor het eerst uitgevoerd in Het Zuiderpershuis, de Vlaamse thuishaven van WArd/waRD.

Joy Enjoy Joy

Ann Van den Broek laat zich in haar werk vaak inspireren door muzikanten. Ditmaal verdiepte ze zich in (de lichaamstaal van) Tom Barman. Ook zijn er citaten van hem verweven in de voorstelling, die zijn voortgekomen uit een gesprek dat Ann Van den broek en de Vlaamse muzikant voerden in de onderzoeksfase voor Joy Enjoy Joy. De zangstem in de voorstelling is die van Gregory Frateur, onder andere bekend van Dez Mona. De muziek is gecomponeerd door Nicolas Rombouts.

Een glamoureuze droom
Met Joy Enjoy Joy onderzoekt Ann Van den Broek na zware thema’s zoals in Memory Loss en Accusations een schijnbaar lichter thema. We belanden in een melancholische stemming van aangename, maar voorbije herinneringen.

Joy Enjoy Joy volgt de flow van het leven, aards en dynamisch. Het is een constante, stuwende en pulserende stroom, altijd in beweging, geen stilstand. Een stroom die schittert als reflecterend licht. Een glamoureuze droom, rusteloos en vol energie.  

Interdisciplinariteit
Met Joy Enjoy Joy overschrijdt Ann Van den Broek opnieuw de grenzen tussen de verschillende kunstdisciplines met de inmiddels voor WArd/waRD kenmerkende combinatie van beweging, muziek, tekst en video. De performers praten, zingen, verkleden en filmen zichzelf live tijdens de voorstelling.

Talk met Tom Barman
In het gesprek met Tom Barman en Ann Van den Broek, gaan we in op wat beweging, dans en muziek voor hen betekent. We duiken in hun werkrelatie en in het creatieproces van de voorstelling.

Afterparty met Sjoerd Bruil
Na de voorstelling kruipt Sjoerd Bruil achter de draaitafel in het café van Het Zuiderpershuis. Bruil werkt al jaren samen met Ann Van den Broek. Zo maakte hij als medecomponist en performer onder andere onderdeel uit van de crew in Blueprint on Memory (2018). Bruil is verder bekend als muzikant bij onder andere de bands Dez Mona, Gruppo di Pawlowski en Roosbeef.

Programma
19:15 uur Deuren open
19:45 uur Talk Tom Barman en Ann Van den Broek
20:30 uur Aanvang voorstelling
21:45 uur Afterparty

Locatie
Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen

“Joy Enjoy Joy is een dubbelzinnige ode aan de levenslust, met een scherp randje.”

– de Volkskrant (NL)

“Ann Van den Broeks ode aan de vreugde is beheerst en daardoor ongekend spannend.”

– Het Parool (NL)

Joy Enjoy Joy opnieuw in Antwerpen