Joy Enjoy Joy met aanvullend programma in Theater Rotterdam

Na een succesvolle internationale tournee komt de voorstelling Joy Enjoy Joy van Ann Van den Broek op 8 september terug naar Theater Rotterdam. Ditmaal met een vrijblijvend aanvullend programma dat op interactieve wijze een inkijkje geeft in het artistieke maakproces van de voorstelling. Are you ready for joy?

Joy Enjoy Joy

Ann Van den Broek haalde voor Joy Enjoy Joy inspiratie uit het dagelijks leven. Wat brengt ons in een gelukzalige gemoedstoestand? Een ontspannende massage, de geur van versgebakken brood, euforische muziek, samen lachen, samen dansen… Ze onderzocht deze elementen met de research voorstelling Creating Joy, wat uiteindelijk resulteerde in het slotstuk Joy Enjoy Joy. Voor die laatste voorstelling haalde ze ook inspiratie uit de bewegingstaal van Tom Barman, frontman van de Belgische band dEUS.

Verschillende aspecten uit Van den Broeks inspiratie zien we nu terug in de verbredende programmering in Theater Rotterdam. Er zijn massagestoelen, er is lachtherapie, yoga en we tonen uniek researchmateriaal. We geven een inkijkje in het persoonlijke creatieproces van Ann Van den Broek met nooit eerder vertoonde beelden en er is een talk tussen de choreograaf en Sanjoy Roy (dansschrijver voor The Guardian), gemodereerd door Dr. Eylul Akinci (artistiek dramaturg van Theater Rotterdam). 

Essays on joy
Als onderdeel van de research heeft de internationale dansschrijver Sanjoy Roy acht essays geschreven die nieuwe perspectieven bieden op de voorstelling. Deze haast opzichzelfstaande teksten zijn een verbredende aanvulling op het Joy tweeluik. De teksten zijn samengebracht in een bundel die op deze avond wordt uitgegeven.

Joy of the hip
Na het zien van de voorstelling Joy Enjoy Joy is het lastig stilzitten. Opgezweept door de dansers en de muziek, zul je ook zelf de Joy of the hip willen voelen. Gelukkig kan dat dit keer zondermeer. De Rotterdamse DJ Cijntje zal de foyer van het haltheater verbouwen tot discotempel, volledig in thema met de voorstelling. Voel je vrij nog wat drankjes met ons te doen om samen joy te vieren.

Programma
18:30 uur Deuren open
19:00 uur Talk Sanjoy Roy (dansschrijver voor The Guardian) en Ann Van den Broek
19:45 uur Lachtherapie en Yoga
20:30 uur Voorstelling
21:45 uur DJ Cijntje

“Joy Enjoy Joy is een dubbelzinnige ode aan de levenslust, met een scherp randje.”

– de Volkskrant (NL)

“Ann Van den Broeks ode aan de vreugde is beheerst en daardoor ongekend spannend.”

– Het Parool (NL)

Joy Enjoy Joy met aanvullend programma in Theater Rotterdam