Ann Van den Broek

Ann Van den Broek

Na een actieve en succesvolle carrière als danser, besloot Ann Van den Broek in het jaar 2000 om zich volledig te richten op haar ontwikkeling als choreograaf. Ze richtte het Nederlands-Belgische dansgezelschap WArd/waRD op en werkt sindsdien aan haar unieke, karakteristieke oeuvre. In de loop van de jaren, heeft ze haar stempel gedrukt op de Nederlandse en Belgische dansscene en bouwde ze een solide reputatie op in de internationale danswereld met haar heldere, toegankelijke dansidioom en onderscheidende esthetiek.

Sjoerd Bruil

Sjoerd Bruil

Sjoerd Bruil (1981, NL) studeerde Engelstalige literatuur aan Universiteit Utrecht, belandde via zijn studies in 2001 in Antwerpen en heeft in 2004 voor de muziek gekozen met de band Sukilove. Sindsdien zijn er talrijke groepen gepasseerd. Momenteel speelt hij in Gruppo Di Pawlowski, Millionaire, Kenji Minogue en Dez Mona. Met zijn eigen groep Black Cassette heeft hij twee LP’s uitgebracht. Hiernaast heeft hij als componist gewerkt voor theater (Theater Zuidpool, Eisbär), film (Plan Bart) en televisie (13 Geboden).

Gregory Frateur

Gregory Frateur

Gregory Frateur (BE) is bekend van de Belgische band Dez Mona. De band speelt een combinatie van jazz, gospel, pop en spirituals. Opvallend kenmerk is het grote stembereik van de frontman van de band. Ann Van den Broek werkt al jaren met de zanger samen. Zo componeerde hij met Dez Mona muziek voor The Red Piece (2013) en in The Black Piece (2014) was de stem van Gregory Frateur te horen en was hij tegelijkertijd te zien op film. Frateur is regelmatig als zanger, performer of repetitor bij producties van Ann Van den Broek betrokken.

Niek Kortekaas

Niek Kortekaas

Niek Kortekaas (1958, NL) werkt sinds 1985 als vormgever en regisseur voor theater- en dansgezelschappen. Daarnaast realiseerde Niek Kortekaas verschillende grote Museale projecten. Hij ontwikkelde de scenografie voor de vaste collectie van het Gallo Romeins Museum in Tongeren (bekroond met de prestigieuze internationale award ‘Best European museum of the Year 2011’), ontwikkelde de volledige scenografie van het vernieuwde Afrika Museum in Tervuren en het Kasteel van Gaasbeek. Als scenograaf werkt Kortekaas al jaren samen met Ann Van den Broek. Hij ontwierp het decor voor bijna al haar grote producties.

Nicolas Rombouts

Nicolas Rombouts

Nicolas Rombouts (1977, BE) is muzikant, audioknutselaar, engineer, mixer en producer. Hij was dertien jaar lang samen met Gregory Frateur de spil van Dez Mona. Hij maakt muziek en klank bij theatervoorstellingen van onder meer Theater Artemis en bij InVitro. Zijn muziek is erg beeldend. Die beeldende kracht gebruikt hij ook voor de soundtracks van kortfilms. Nicolas Rombouts speelt ook (contra)bas bij artiesten zoals Guido Belcanto, Stef Kamiel Carlens, cellist Simon Lenski, Stanton, Geert Hellings en Matt Watts. Sinds 2013 is hij betrokken bij de producties van WArd/waRD. Hij maakte niet alleen de soundscapes voor de producties maar dacht ook mee over het performance gehalte in deze muziek en in sommige gevallen maakte hij ook deel uit van de performende crew.

Bernie van Velzen

Bernie van Velzen

Bernie van Velzen (1976, NL) studeerde Theatertechniek aan de Theaterschool in Amsterdam. Daarna werkte hij bij diverse gezelschappen als belichter en videotechnicus. Tegelijkertijd begon hij zich toe te leggen op het maken van video- en lichtontwerpen voor voorstellingen. Hij maakte ontwerpen voor onder andere Dansgroep Amsterdam, Mightysociety, Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep Oostpool, Toneelschuur Producties, Schauspielhaus Bochum en Het Nationale Toneel (Het Nationale Theater). Vanaf 2002 werkt hij samen met Ann Van den Broek. Hij maakte voor diverse producties de licht- en decorontwerpen. In The Black Piece en Pushing The Wheel was hij ook als cameraman te zien op het toneel.

WArd/waRD

Marielle Vos

Marielle Vos is kostuumontwerper en stylist. Ze werkte voor diverse speelfilms en televisieseries zoals Flikken Maastricht en Girl with a Pearl Earring. In 1995 studeert Marielle als modevormgever af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze behaalt de European master of fashion and textile design in Brussel en Parijs en wint de Grand Prix International, tijdens het Festival des Jeunes Stylistes in Hyères Frankrijk, toegekend door een jury van internationale modeontwerpers en journalisten. In samenwerking met Ann Van den Broek verzorgde ze de kostuums voor onder andere de Memory Loss Collection en Joy Enjoy Joy.