WArd/waRD presenteert Memory/Loss/Series

In de Track: Memory/Loss/Series is het de beurt aan WArd/waRD-Ann Van den Broek om van dinsdag 15 tot en met zaterdag 19 december de TR/Schouwburg (Rotterdam) over te nemen. Met een mix van voorstellingen, muziek, films, gesprekken en workshops betrekt Ann Van den Broek haar publiek bij geheugenverlies. Dit thema is de rode draad geweest in de afgelopen twee seizoenen, onder meer resulterend in het indrukwekkende drieluik The Memory Loss Collection: Blueprint on Memory, Zooming in on Loss en Memory Loss.

Memory Loss

Van de drie voorstelling uit deze collectie maakte Ann nieuwe versies, ‘fragments’ en ‘soli’, waarbij ze de ingrediënten in een nieuwe ‘coronaproof’ montage presenteert. Met gefilmde beelden uit de voorstelling, getoond in het decor van de voorstelling, in combinatie met live-performance en live-muziek is een nieuwe ervaring gegarandeerd. Ook als je de voorstellingen al eerder hebt gezien. Elke voorstelling wordt ingeleid of afgesloten met een inhoudelijke gesprek met de makers of met een deskundige.

Voor de Nederlandse Dansdagen maakte Ann onlangs de indringende en aangrijpende film Memory Loss Inside waarin je de voorstelling Memory Loss beleeft vanuit het perspectief van de performers in hun rol van aan geheugenverlies lijdende personages. De film was online slechts één avond te zien, dus dit is een unieke kans om je onder te dompelen in deze filmische vertaling van Memory Loss. De Theaterkrant schreef: “Doordat de camera je mee laat kijken bij iedere stap van iedere performer, komt het verdwalen dubbelhard binnen (…) Een angstaanjagend juweeltje.”

Om recht te doen aan de complexiteit van geheugenverlies en dementie, biedt WArd/waRD verspreid over de vijf dagen een inhoudelijk programma aan met experts en ervaringsdeskundigen. Er zijn onder andere workshops door het Alzheimercentrum van het Erasmus Medisch Centrum en Samen Dementie Vriendelijk. En de drie componisten van de muziek van The Memory Loss Collection zullen live optreden als het Memory Loss Collective en samen met Ann een masterclass verzorgen.

Het volledige programma wordt rond 15 november bekend gemaakt.

No shows in the archive yet.

WArd/waRD presenteert Memory/Loss/Series