Team

Marion Bosetti

Marion Bosetti, danser/performer

Marion Bosetti (1994, FR) studeerde ballet, hedendaagse dans, muziek en anatomie aan het Conservatoire National Supérieur de Danse in Parijs. Zij voegde zich in 2014 bij Atelier Rudra Béjart in Lausanne, waar zij zich ontwikkelde op het gebied van ballet, moderne dans, zang, percussie, kendo en optrad in verschillende stukken van Maurice Béjart.

De afgelopen jaren danste zij als freelancer in Nederland voor diverse choreografen, Herman van Veen en als performer voor beeldend kunstenaars. Sinds 2017 danst ze bij Ward/waRD.

Sjoerd Bruil

Sjoerd Bruil, muziek/performer

Sjoerd Bruil (1981, NL) studeerde Engelstalige literatuur aan Universiteit Utrecht, belandde via zijn studies in 2001 in Antwerpen en heeft in 2004 voor de muziek gekozen met de band Sukilove. Sindsdien zijn er talrijke groepen gepasseerd. Momenteel speelt hij in Gruppo Di Pawlowski, Millionaire, Kenji Minogue en Dez Mona. Met zijn eigen groep Black Cassette heeft hij twee LP’s uitgebracht. Hiernaast heeft hij als componist gewerkt voor theater (Theater Zuidpool, Eisbär), film (Plan Bart) en televisie (13 Geboden). Sjoerd werkt als performer en componist mee aan de voorstelling Blueprint on Memory.

Louis Combeaud

Louis Combeaud, danser/performer

Louis Combeaud (1984, FR) studeerde rechten aan de Université Montesquieu – Bordeaux IV. Zijn dansopleiding volgde hij aan Coline Compagny in Marseille en vervolgens bij P.A.R.T.S. in Brussel.

Hij werkte in IJsland met Vedis Kiartansdöttir, Inga Huld en Simon Portigaln en met Pierre Droulers voor Charleroi Danses. Hij was te zien in werk van Michel Kéléménis en Anne Teresa De Keersmaeker. Vanaf 2014 maakt hij deel uit van het tableau van WArd/waRD.

Estelle Delcambre

Estelle Delcambre, danser/performer

Estelle Delcambre (1983, BE) studeerde van 2001 tot 2003 dans aan de CNDC in Angers. Zij begon haar carrière als performer bij Nathalie Béasse, David Hernandez en Ann Van den Broek. In Nederland ontmoette zij Jens van Daele en nam deel aan enkele creaties. In 2011 creëerde zij met Ivan Fatjó Madriguera een Work in Progress. In 2012 ontmoette zij Satya Roosens met wie zij samenwerkte. In 2014 werkte ze met regisseur Didier De Neck.

Naast haar werk bij WArd/waRD werkt ze momenteel met Nathalie Béasse en continueert zij haar persoonlijke onderzoek met beeldend kunstenaar Evelyne de Behr.

Gregory Frateur

Gregory Frateur, muziek/tekst/performer

Gregory Frateur (BE) is bekend van de Belgische band Dez Mona. De band speelt een combinatie van jazz, gospel, pop en sprituals. Opvallend kenmerk is zijn grote stembereik.

Voor The Red Piece van Ann Van den Broek componeerde Dez Mona een aantal nieuwe songs die een deel van de muziekcompositie vormen. In The Black Piece (2014) was de stem van Gregory Frateur te horen en was hij tegelijkertijd te zien op film. Voor Accusations (2017) werkte hij weer samen met Ann Van den Broek. Samen lieten ze zich tekstueel inspireren door Selbstbezichtigung, een toneeltekst van Peter Handke. Ook is hij in een aantal voorstellingen te zien als performer.

Anthony van Gog

Anthony van Gog, danser/performer

Anthony van Gog (1996, NL) volgt de opleiding Performance Art aan de Toneelacademie Maastricht. Tijdens zijn studie heeft hij zich ontwikkeld in performance art, installatiekunst, woord, theater en beweging. Lessen kreeg hij onder meer van Guilherme Miotto, Peter Missotten, Joris Camelin en Anna Luyten. Naast zijn studie volgt hij een minor Filosofie aan de Universiteit van Maastricht. In zijn eigen werk is hij altijd op zoek naar een verweving tussen het theatrale en het museale. Bij Ward/waRD performt hij sinds 2018.

Wolf Govaerts

Wolf Govaerts, danser/performer

Wolf Govaerts (1996, BE) startte zijn dansopleiding met klassieke dans aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Na drie jaar stapte hij over naar de Kunsthumaniora in Brussel om moderne dans te studeren. Hij vervolgde zijn dansopleiding aan de Amsterdams Hogeschool voor de Kunsten – Moderne Theaterdans alwaar hij in 2017 afstudeerde. Hij werkte tijdens zijn opleiding met choreografen en theatermakers zoals Cecilia Moisio, Liat Waysbort, Grainne Delaney, Heidi Vierthaler & Edan Gorlicki.

Laila Gozzi

Laila Gozzi, danser/performer

Laila Gozzi (1993, IT) kwam in 2013 naar Nederland voor haar opleiding dans aan Codarts in Rotterdam. Tijdens haar opleiding was ze te zien in werk van Martha Graham, Jiří Kylián, Ton Simons, Juanjo Arques, Kyle Abraham en anderen. Bij WArd/waRD was ze te zien in Accusations, Accusations solo’s en enkele oudere stukken die nog op het repertoire staan. Laila is een gecertificeerd GYROKINESIS® trainer.

Carla Guerra

Carla Guerra, danser/performer

Carla Guerra (1995, PT) kwam voor het eerst in contact met dans in haar geboortestad waar ze ballet, hip hop, moderne dans, hedendaagse technieken en theater studeerde. In 2015 verhuisde ze naar Nederland, waar ze begon aan de Dancer/Maker bachelor bij ArtEZ. Zowel in Portugal als in Nederland werkte ze en trad ze op met choreografen als Peter Michael Ditz, Elisabeth Lambeck, Mafalda Deville, Cecilia Moisio en Carolyn Carlson. In 2018 heeft Carla zich gevoegd bij WArd/waRD.

An Hackselmans

An Hackselmans, danser/performer

 An Hackselmans (1978, BE) studeerde in 2005 af als actrice aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien speelt, maakt en regisseert ze voorstellingen bij diverse gezelschappen in België en Nederland: Rotheater, Het Zuidelijk Toneel, NTGent, Theater Artemis, Het Gevolg, ’t Arsenaal, Speelman, Boulevardfestival, Compagnie Gorilla. Sinds 2018 is ze ook verbonden aan het docententeam van de Regie Opleiding aan de Toneelacademie.

In 2017 trad ze voor het eerst op met WArd/waRD in de voorstelling Accusations. An is tevens onderdeel van de cast voor Memory Loss.

Frauke Mariën

Frauke Mariën, danser/performer

Hoewel Frauke Mariën (1982, BE) zich meer danser dan muzikant voelt, is ze thuis in de twee werelden: ze studeerde af aan P.A.R.T.S. in 2004 en ging daarna naar het conservatorium van Antwerpen om er hobo en viool te studeren.

Sindsdien werkt zij freelance (mee) aan projecten met dans, theater en muziek. De ene keer als danseres, dan weer als muzikante of als (mede)choreograaf. Ze speelde ook mee in verschillende orkesten en kleinere ensembles. Sinds 2005 heeft ze meegewerkt aan verschillende producties van WArd/waRD.

Jean-Gabriel Maury

Jean-Gabriel Maury, danser/performer

Jean Gabriel Maury (1991, FR) startte in 2007 een intensieve, vier jarige, opleiding Hedendaagse dans aan de Opus Ballet school in Florence (IT). Hij vervolgde zijn studie bij Codarts in Rotterdam in 2011 waar hij in 2013 afstudeerde.

Hij werkte samen met verschillende choreografen bij het Scapino ballet van 2013 tot 2017. In 2017 voegde hij zich bij WArd/waRD.

Kamil Pilarski

Kamil Pilarski, danser/performer

Kamil Pilarski (1993, PL) studeerde acteren en dansen aan de PWST National Academy for the Theatre Arts Krakow – Faculteit danstheater in Bytom (2012-2017). In 2014 deed hij het Erasmus + uitwisselingsprogramma bij Codarts Rotterdam.

In de jaren 2016-2018 werkte Kamil als danser bij het Rozbark Movement and Dance Theater in Bytom. Hij werkte als persoonlijke assistent van Ann Van den Broek tijdens de creaties Accusations en FF+Rew 60:00 Revisited. In 2020 speelt Kamil als onderdeel van de cast in de creatie Memory Loss.

Nik Rajšek

Nik Rajšek, danser/performer

Nik Rajšek (1993, SI) begon in 2011 met zijn dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – Moderne Theaterdans, alwaar hij in 2015 afstudeerde.

Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij Club Guy and Roni in Groningen en daarna werkte hij voor het Sloveense gezelschap En-Knap. Sinds 2015 maakt hij deel uit van het tableau van WArd/waRD.

Nicolas Rombouts

Nicolas Rombouts, geluid/compositie

Nicolas Rombouts (1977, BE) is muzikant, audioknutselaar, engineer, mixer en producer. Hij was dertien jaar lang samen met Gregory Frateur de spil van Dez Mona.

Hij maakt muziek en klank bij theatervoorstellingen van onder meer Theater Artemis en bij InVitro. Zijn muziek is erg beeldend. Die beeldende kracht gebruikt hij ook voor de soundtracks van kortfilms. Nicolas Rombouts speelt ook (contra)bas bij artiesten zoals Guido Belcanto, Stef Kamiel Carlens, cellist Simon Lenski, Stanton, Geert Hellings en Matt Watts.

Sinds 2013 is hij betrokken bij de producties van WArd/waRD. Hij maakte niet alleen de soundscapes voor de producties maar dacht ook mee over het performance gehalte in deze muziek.

Bernie van Velzen

Bernie van Velzen, video-/licht-/decorontwerp

Bernie van Velzen (1976, NL) studeerde Theatertechniek aan de Theaterschool in Amsterdam. Daarna werkte hij bij diverse gezelschappen als belichter en videotechnicus.

Tegelijkertijd begon hij zich toe te leggen op het maken van video- en lichtontwerpen voor voorstellingen. Hij maakte ontwerpen voor onder andere Dansgroep Amsterdam, Mightysociety, Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep Oostpool, Toneelschuur Producties, Schauspielhaus Bochum en Het Nationale Toneel (Het Nationale Theater). Vanaf 2002 werkt hij samen met Ann Van den Broek. Hij maakte voor diverse producties de licht- en decorontwerpen. In The Black Piece en Pushing The Wheel was hij ook als cameraman te zien op het toneel.

Aryeh Weiner

Aryeh Weiner, danser/performer

Aryeh Weiner studeerde aan de Bat Dor dansschool in Tel Aviv Israël en aan de s.u.n.y. Purtchase Art College in New York, Verenigde Staten en werd gecoacht door Kazuko Hirabayashi en anderen zoals: Maggy Black, David Howard en Milton Meyers. Als professionele danser danste Aryeh sinds 1979 met het Bat Dor dansgezelschap (Tel Aviv) – onder leiding van Miss J. Ordman, Ohad Naharin en dansers (New York City), José Limón Dance Company (New York City) – onder leiding van Carla Maxwell. Vanaf 1982 danste Aryeh bij het Nederlands Danstheater onder leiding van Jiri Kylian tot 1998. In totaal heeft Aryeh Weiner een professionele danscarrière van 20 jaar volbracht.

In 1998 begon Aryeh als dansdocent en repetitor bij: Kibbutz Dance Company, Rotterdam Dance Academy, Arnhem Dance Academy, Scapino Ballet, Dance Works Rotterdam, Itzik Galili Dance Company en Dansgroep Krisztina de Châtel, Dansgroep Amsterdam, Introdans in Arnhem, Dans-Etage in Den Haag, Dansateliers in Rotterdam en de Henny Jurriens Stichting in Amsterdam. In 2005 behaalde Aryeh een Didactisch Diploma voor lesgeven aan het HBO. Sinds 2004 is hij lid van de faculteit dans van ArtEZ – Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem – Nederland.

In de zomer van 2019 werd Aryeh door Ann Van den Broek gevraagd voor WArd/waRD om als performer deel te nemen aan Memory Loss. Bekijk het videoportret dat het CaDance Festival van hem maakte.