WArd/waRD presenteert Memory/Loss/Series

Van dinsdag 15 december tot en met zaterdag 19 december 2020 organiseert WArd/waRD een meerdaags artistiek programma in Theater Rotterdam genaamd Memory/Loss/Series. Het gaat om een multidisciplinair programma met dans, workshops, muziek, gesprekken, installaties, film, debat en performances over geheugenverlies en dementie. Met The Memory Loss Collection trilogie van choreograaf Ann Van den Broek als beginsel en rode draad wordt een week lang in alle zalen en publieke ruimtes van Theater Rotterdam een unieke ervaringsparcours gecreëerd om het bewustzijn en de bekendheid met geheugenverlies en dementie te vergroten.

Memory Loss

Het programma met bijdragen vanuit wetenschap, zorg en cultuur geeft inzicht in de ervaringen en angsten die dementie met zich mee brengt en biedt tegelijk (h)erkenning voor de zorgen en emoties die zowel individu als omgeving meemaken. Vanuit de persoonlijk doorleefde benadering van Ann Van den Broek en de behoefte om alternatieve mogelijkheden voor omgang met het fenomeen aan te dragen ontwikkelt WArd/waRD dit artistiek-inhoudelijk programma waarin wetenschap, zorg en kunst samenkomen. Het meerdaags programma rekt de grenzen tussen dans, gesprekken, performances, workshops, voorstelling en tentoonstelling op en neemt de bezoekers mee op een reis langs de blauwdruk van de ziekte, de effecten op onze identiteit en de omgang met geheugenverlies en het individu.

Memory/Loss/Series heeft een interactief, informatief en inspirerend karakter. Het inhoudelijk programma creëert een uitwisseling tussen een algemeen publiek, experts en ervaringsdeskundigen over de persoonlijke, sociale en maatschappelijke dimensie van geheugenverlies en de vertaalslag naar de kunsten. Het brengt de complexiteit van het onderwerp dichterbij het publiek door workshops voor studenten en professionals uit de zorg én podiumkunsten te presenteren. Juist in deze tijd waarin vraagstukken rond gezondheid, waarde en zingeving in het centrum van de belangstelling staan is het van gedachte wisselen over de omgang met ziekte, verlies en waardigheid van levensbelang en Memory/Loss/Series levert een eigen artistieke en inhoudelijke bijdrage aan dat gesprek.

WArd/waRD

Datum Plaats Podium
15 december 2020 Memory/Loss/Series Rotterdam (NL) TR Schouwburg
16 december 2020 Memory/Loss/Series Rotterdam (NL) TR Schouwburg
17 december 2020 Memory/Loss/Series Rotterdam (NL) TR Schouwburg
18 december 2020 Memory/Loss/Series Rotterdam (NL) TR Schouwburg
19 december 2020 Memory/Loss/Series Rotterdam (NL) TR Schouwburg
WArd/waRD presenteert Memory/Loss/Series