Auditie

Protect/perform
 
 
Auditie voor danseres en stagiaires
Ann Van den Broek is voor het komende seizoen op zoek naar een vrouwelijke, professionele danseres met ervaring en naar mannelijke en vrouwelijke stagiaires voor de productie FF+Rew 60:00 (REVISITED) en ander werk.

Ze zoekt dansers die een grote motivatie hebben, limieten verleggen, geduldig zijn, ritmegevoel hebben en enthousiasme om je in Ann's gedetailleerde en analytische bewegingstaal te verdiepen. WArd/waRD biedt de professionele danseres een freelance contract gebaseerd op de Nederlandse CAO van de podiumkunsten.

Data auditie 29 en 30 mei, aan het einde van dag 1 wordt bekendgemaakt wie door mag naar de volgende ronde op 30 mei. Wo 31 mei t/m vrijdag 2 juni is er een workshop met de overgebleven dansers na selectie op dinsdag. Het is van belang dat je alle dagen vrijhoudt.
Locatie auditie Korzo theater, Den Haag.
Locatie workshop Zomer van Antwerpen studio, Antwerpen.
Aanmelden via audition@wardward.be met een korte motivatie, een portretfoto, een ‘full body’ foto en cv (incl. geboortedatum, opleiding, professionele ervaring, lengte en huidige woonplaats).

Aanmelden kan t/m 15 mei

Doe mee aan onze 2-daagse workshop op 13 en 14 mei in Antwerpen
Wederom organiseert WArd/waRD een workshop rond het werk en de bewegingstaal van Ann Van den Broek. Een taal die te omschrijven is als uniek, rauw, dynamisch, radicaal en compromisloos. Een dansvorm die voornamelijk emoties en intenties vertaalt naar beweging. Bewegingstaal die de grens tussen performance en dans sterk overschrijdt.

Deze intensieve workshop is de ideale gelegenheid om kennis te maken of zich verder te verdiepen in de specifieke dansstijl, methodiek en alle andere facetten van Ann haar werk. Tijdens deze tweedaagse workshop wordt er gekanaliseerd, repetitief gehandeld en wordt er omgegaan met bestaand materiaal, woord, sound en ritme. Kijk op de workshop pagina voor meer informatie en aanmelden.

Ann Van den Broek bij Podium Dans
Podium Dans is een wekelijks dansprogramma op NPO Cultura. In iedere uitzending staat een choreograaf centraal. De meest recente voorstelling is het aanknopingspunt voor verdieping en reflectie op de dans in al zijn verschijningsvormen. In de uitzending van 17 april 2017 stond Ann Van den Broek centraal met de voorstelling Accusations. In de uitzending zijn ook beelden van te zien The Black PieceWe Solo Men, I SOLO MENT en The Co(te)lette Film.Radio interview terugluisteren
Maandagnacht was Ann Van den Broek te gast in het VPRO programma Nooit meer slapen. Pieter van der Wielen sprak een uur lang met Ann haar jeugd, haar voorstellingen en haar werkwijze. De uitzending is terug te luisteren via de website van Nooit meer slapen.

Boek Protect/perform
Protect/perform is een terugblik op een periode van vijftien jaar waarin Ann Van den Broek zich ontwikkelde van danseres tot gerenommeerd choreografe van prijswinnende dansvoorstellingen. Aan de hand van gesprekken met schrijfster Marcelle Schots, reflecties en veel nog niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal, wordt de context belicht waarin het werk van Van den Broek kon ontstaan.
Titel Protect/perform
Ondertitel On the work of | Over het werk van Ann Van den Broek - WArd/waRD
Formaat 17 x 24 cm
Aantal pagina’s 160
Bindwijze softcover, genaaid gebrocheerd
Taal Engels/Nederlands
Prijs € 27,50 (excl. verzendkosten)

Het boek is te koop na afloop van de voorstellingen of kan besteld worden door een mail te sturen naar boek@wardward.be.

The Lady in Black te zien op ‘uitzending gemist’
Op 2 april was The Lady in Black, een documentaire over Ann Van den Broek gemaakt door regisseur Lisa Boerstra, te zien op televisie. Lisa Boerstra volgde Ann ruim anderhalf jaar. Centraal staat het maakproces van de voorstelling The Black Piece, maar Boerstra reisde ook mee met de (inter)nationale tournees van Co(te)lette, I SOLO MENT, We Solo Men, The Red Piece en Q61 Cemetery. De documentaire laat zien dat de intense en fysiek veeleisende voorstellingen onder meer voortkomen uit een bewogen jeugd. Na het zien van The Lady Black is duidelijk hoe Ann als persoon en kunstenaar verweven is met haar choreografieën. “Je kruipt bijna schokkend dicht op de huid van de choreografe en haar dansers. Maar de documentaire maakt ook als geen ander duidelijk wat een meesterlijk theatermaker Ann is.” (De Telegraaf)

De documentaire is terug te zien via de website van uitzending gemist.

Zwaan meest indrukwekkende dansproductie en Dioraphte Dansprijs voor The Black Piece
Ann Van den Broek heeft, voor de productie The Black Piece, de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie van het seizoen 2014/2015 gewonnen. Ze kreeg deze prestigieuze dansprijs uitgereikt tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. De jury over de voorstelling: “Als in een camera obscura maakt Ann Van den Broek met prikjes licht in een onpeilbaar zwart flarden zichtbaar van vijf gekwelde levens. De keten van associaties en emoties die dat oproept, geeft The Black Piece een fabelachtige diepte. Je wil alles volgen, ook dat wat je niet kunt zien.”
De Zwanen worden jaarlijks uitgereikt door de Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en worden ook wel de ‘Oscars’ van de Nederlandse dans genoemd.

Ook de Dioraphte Dansprijs is toegekend aan Ann Van den Broek voor The Black Piece. Deze prijs is bedoeld voor een in Nederland werkzame choreograaf met sterke internationale potentie. Een jury van internationale programmeurs kent deze prijs toe aan een choreograaf wiens werk in de programmering van de Nederlandse Dansdagen is opgevallen.

WArd/waRD op Facebook
Kijk voor het meeste actuele nieuws en updates ook eens op onze Facebookpagina.