WArd/waRD vestigt zich in Tilburg

Na tien jaar waardevolle samenwerking met Theater Rotterdam, vestigen we ons in Tilburg. Dicht bij de Nederlands-Belgische grens en vanuit een zelfstandige positie versterken we bestaande connecties en leggen we internationale en regionale verbindingen met maatschappelijke en culturele organisaties en met het publiek.

In Tilburg vinden wij een context die bij het gezelschap past. Het kunstenveld met onder meer een dansacademie waar onze dansers regelmatig masterclasses verzorgen, twee theaters die het werk van Ann Van den Broek programmeren en een productiehuis en musea, concertzalen en een theatergezelschap zorgt voor een constellatie die ruimte biedt voor ontwikkeling. We blijven ons onderwijl focussen op het creëren, produceren en presenteren van het artistieke werk van Ann Van den Broek. 

The Balancing Act in Schouwburg Concertzaal Tilburg
Op 17 september presenteren we ons voor het eerst als Tilburgs gezelschap aan de stad met de voorstelling The Balancing Act in de Schouwburg. De voorstelling stond in oktober vorig jaar al in De Nieuwe Vorst en keert nu dus terug naar Tilburg. Samen met Schouwburg Concertzaal Tilburg organiseren we een extra publieksprogramma rond het thema en de creatie van de voorstelling.

Concert en film in De Nieuwe Vorst
Op 16 oktober staan we weer in De Nieuwe Vorst. Dit keer niet met een dansvoorstelling, maar met het concert dat is ontstaan vanuit de Memory Loss Collection. De daarbij betrokken muzikanten (Gregory Frateur, Nicolas Rombouts en Sjoerd Bruil), vormen een gelegenheidscollectief dat improviseert op composities uit de drie voorstellingen.

Op de avond van het concert wordt in het theater ook Memory Loss Inside vertoond, een verfilming van de laatste voorstelling uit de Memory Loss reeks. De dansfilm won de ‘Performance Relay & Camera Rework Competition’ tijdens Cinedans in 2022.

Woord van dank
We spreken onze dank uit aan Theater Rotterdam voor een prachtig partnerschap en we kijken ernaar uit onze relatie in een nieuwe context voort te zetten. We danken Schouwburg Concertzaal Tilburg en Theater de Nieuwe Vorst voor het openen van hun deuren. We voelen ons welkom in het Tilburgse culturele veld. 

WArd/waRD vestigt zich in Tilburg