Rest Room (2003)

Rest room, een ruimte die symbool staat voor ontlading, ontlasting, dingen laten gaan. Een plek waar men zich kan terugtrekken of naartoe kan vluchten. Waar men tracht het masker te laten vallen, zich af te reageren en de fantasie de vrije loop te laten.

Rest Room gaat over de poses en de façades die we allen in het maatschappelijk verkeer hanteren om onze doelen te bereiken, onze posities te handhaven, om te overleven. Een tragikomedie in dans, een absurde choreografie.

Rest Room is een dansduet van Ann Van den Broek en Einat Tuchman. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie. Tijdens hun danscarrière ontwikkelden zij zich beiden tot performers met een intense uitstraling.In hun werk vertrekken Ann Van den Broek en Einat Tuchman vanuitdezelfde realistische inspiratiebronnen en thema’s zoals menselijke gedragspatronen en gemoedstoestanden, maar door hun verschillende aanpak staan hun stukken meestal lijnrecht tegenover elkaar. In Rest Room zoeken zij een intrigerende mix van hun beider stijlen.

concept en choreografie Ann Van den Broek, Einat Tuchman
dans Ann Van den Broek, Einat Tuchman
geluid Luther Vanhoof, Peter de Ceulaer
lichtontwerp Robert Lefèvre
decor en styling Ann Van den Broek, Einat Tuchman
artistiek advies Ger Jager
repetitor Johan Greben
première 25 november 2003, Theater Kikker, Utrecht (NL)

Rest Room is een initiatief van Ann Van den Broek / WArd/waRD en wordt geproduceerd door DWA-dansproductiehuis (NL) in coproductie met vzw WArd/waRD (BE). Met financiële steun van het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten (NL) en de Stad Antwerpen (BE) en gesteund door WP Zimmer (Antwerpen, BE) en het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Afdeling Volksontwikkeling en Bibliotheekwerk (BE).

WArd/waRD

Datum Plaats Podium
10 mei 2004 Rest Room Amsterdam (NL), Danswerkplaats
08 mei 2004 Rest Room Amsterdam (NL), Melkweg
07 mei 2004 Rest Room Amsterdam (NL), Melkweg
06 mei 2004 Rest Room Amsterdam (NL), Melkweg
27 apr 2004 Rest Room Haarlem (NL), Toneelschuur
01 dec 2003 Rest Room Amsterdam (NL), Theater Bellevue
29 nov 2003 Rest Room Den Haag (NL), Korzo
26 nov 2003 Rest Room Utrecht (NL), Theater Kikker
25 nov 2003 Rest Room Utrecht (NL), Theater Kikker – première
24 nov 2003 Rest Room Utrecht (NL), Theater Kikker – try-out

“Mooi messcherp zijn de repetitieve bewegingen waarmee Van den Broek haar uiterlijk controleert en lekker liederlijk is het spel van tegenspeelster Tuchman. De puntige dans van Van den Broek en het ronde spel van Tuchman vallen dwingend samen in een even serieus als geestig duet.”

– NRC Handelsblad (NL)
Rest Room (2003)