Memory Loss Concert (2020)

Memory Loss Collective
Memory Loss Collective
Memory Loss Collective
Memory Loss Collective

Het Memory Loss Concert is ontsproten uit de Memory Loss Collection, een trilogie van choreograaf Ann Van den Broek over dementie en verlies. Muzikanten Gregory Frateur, Nicolas Rombouts en Sjoerd Bruil improviseren tijdens dit concert op de muziek uit de indrukwekkende choreografische serie waarbij zij nauw betrokken waren.

De muzikanten Nicolas Rombouts, Sjoerd Bruil en Gregory Frateur (onder andere bekend van de Vlaamse band Dez Mona) werken al jaren samen met Ann Van den Broek. Nicolas Rombouts als componist, Gregory Frateur als vocalist en performer en Sjoerd Bruil als muzikant en performer. Het unieke concert dat in samenwerking met Ann Van den Broek is vormgegeven, vindt plaats in een speciale podiumsetting uit de Memory Loss Collection, ontworpen door scenograaf Niek Kortekaas.

Online en offline première
Het improvisatieconcert werd in december 2020 voor het eerst vertoond en ten gehore gebracht via een online streaming vanuit Theater Rotterdam. Het was toen onderdeel van een vijfdaags verdiepend evenement rondom de Memory Loss Collection van Ann Van den Broek en het daarbij behorende thema dementie. In mei 2022 werd het concert in de zaal van het Zuiderpershuis in Antwerpen voor het eerst live gespeeld.

The Memory Loss Collection
De Memory Loss Collection waaruit dit concert is ontsproten, is een verzameling voorstellingen en producties (2018-2021) van Ann Van den Broek over het thema dementie. Het slotstuk van deze collectie, Memory Loss, is in 2021 genomineerd voor een Zwaan (de belangrijkste dansprijs in Nederland) in de categorie ‘meest indrukwekkende dansproductie’. De Film Memory Loss Inside ontving de award voor de ‘Best Performance Relay & Camera Rework film’ tijdens Cinedans in 2022.

concept en styling Ann Van den Broek
muzikanten Gregory Frateur, Nicolas Rombouts, Sjoerd Bruil
scenografie Niek Kortekaas
fotografie Laura D’Halleweyn
première 18 december 2020, TR Schouwburg, Rotterdam (NL)

WArd/waRD

Datum Plaats Podium
16 okt 2024 Memory Loss Concert Tilburg (NL), De Nieuwe Vorst Tickets
19 mei 2024 Memory Loss Concert Rotterdam (NL), O. Festival
13 apr 2024 Memory Loss Concert Nantes (FR), Le Lieu Unique
23 apr 2022 Memory Loss Concert Antwerpen (BE), Zuiderpershuis
19 dec 2020 Memory Loss Concert Rotterdam (NL), TR Schouwburg – online
18 dec 2020 Memory Loss Concert Rotterdam (NL), TR Schouwburg – online

Bezocht je (één) van de voorstellingen van de Memory Loss Collection, dan doemen de beelden voor je geestesoog op. Stap je blanco in dit concert, laat je dan overspoelen door de meeslepende en onderhuidse spanning die de muziek en de lyrics weten op te roepen.

Memory Loss Concert (2020)