Accusations genomineerd voor Zwaan

Accusations is genomineerd voor de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie. De belangrijkste dansprijs van Nederland wordt jaarlijks uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Uit het juryrapport: “Accusations is een heerlijk taaie en compromisloze voorstelling, uitgevoerd door een tableau van ijzersterke en charismatische performers. Met weinig middelen weten de dansers letterlijk en figuurlijk de spotlight te pakken. De setting met beeld, licht en geluid vormen een secuur gecomponeerd geheel. Het is een ruwe diamant op het snijvlak van verschillende disciplines. Eentje die frustreert, raakt en prikkelt.”

Ann Van den Broek werd eerder genomineerd voor E19 (richting San José) (2007), I SOLO MENT (2009) en Domestica (met Krisztina de Châtel, 2013). De voorstellingen Co(te)lette (2008) en The Black Piece (2015) wonnen ook daadwerkelijk een Zwaan.

De andere door de VSCD genomineerde voorstellingen zijn IGNITE van ISH Dance Collective en Midnight Raga van het Nederlands Dans Theater. De Zwaan wordt uitgereikt tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht (5 t/m 8 oktober).

Accusations genomineerd voor Zwaan