Memory Loss Collective (2020)

Memory Loss Collective
Memory Loss Collective
Memory Loss Collective
Memory Loss Collective

Het Memory Loss Collective is een muzikaal collectief bestaande uit Gregory Frateur, Nicolas Rombouts en Sjoerd Bruil. Onder de naam Memory Loss Collective improviseren zij met de muziek uit de Memory Loss Collection, een choreografische serie van Ann Van den Broek waarbij de muzikanten nauw betrokken waren.

De muzikanten Nicolas Rombouts, Sjoerd Bruil en Gregory Frateur (onder andere bekend van de Vlaamse band Dez Mona) werken al jaren samen met Ann Van den Broek. Nicolas Rombouts als componist, Gregory Frateur als vocalist en performer en Sjoerd Bruil als muzikant en performer. Het unieke concert dat in samenwerking met Ann Van den Broek is vormgegeven, vindt plaats in een speciale podiumsetting uit de Memory Loss Collection, ontworpen door scenograaf Niek Kortekaas.

Online en offline première
Het improvisatieconcert werd in december 2020 voor het eerst vertoond en ten gehore gebracht via een online streaming vanuit Theater Rotterdam. Het was toen onderdeel van een vijfdaags verdiepend evenement rondom de Memory Loss Collection van Ann Van den Broek en het daarbij behorende thema dementie. In mei 2022 debuteerde Memory Loss Collective voor een publiek in de zaal van het Zuiderpershuis in Antwerpen. 

The Memory Loss Collection
De Memory Loss Collection waaruit dit concert is ontsproten, is een verzameling voorstellingen en producties (2018-2020) van Ann Van den Broek over het thema dementie. Het slotstuk van deze collectie, Memory Loss, is in 2021 genomineerd voor een Zwaan (de belangrijkste dansprijs in Nederland) in de categorie ‘meest indrukwekkende dansproductie’.

concept en styling Ann Van den Broek
muzikanten Gregory Frateur, Nicolas Rombouts, Sjoerd Bruil
scenografie Niek Kortekaas
fotografie Laura D’Halleweyn
première 18 december 2020, TR Schouwburg, Rotterdam (NL)

WArd/waRD

Datum Plaats Podium
23 apr 2022 Memory Loss Collective Antwerpen (BE), Zuiderpershuis
19 dec 2020 Memory Loss Collective Rotterdam (NL), TR Schouwburg – online
18 dec 2020 Memory Loss Collective Rotterdam (NL), TR Schouwburg – online

Bezocht je (één) van de voorstellingen van de Memory Loss Collectie, dan doemen de beelden voor je geestesoog op. Stap je blanco in dit concert, laat je dan overspoelen door de meeslepende en onderhuidse spanning die de muziek en de lyrics weten op te roepen.

Memory Loss Collective (2020)