Loops of Behaviour

Loops of Bahaviour
Loops of Bahaviour

 
Begin juni keert Ann Van den Broek samen met de artiesten Nicolas Rombouts, Frauke Mariën, Nik Rajšek, Gregory Frateur, An Hackselmans, Louis Combeaud en video-en lichtontwerper Bernie van Velzen terug in The Barbican (Londen), waar ze van 8 t/m 17 juni een tiendaagse performance installatie zal tonen. De eerste keer dat Ann een installatie als deze toont in het Verenigd Koninkrijk. Beïnvloed door haar onderzoek wat ze eerder deed in residentie bij The Barbican in 2017 en als opvolging op haar deelname aan Doug Aitken’s Station to Station: A 30 Day Happening.

De installatie performance is onder de naam Loops of Behaviour te zien in The Curve, een 60 meter lange gebogen tentoonstellingsruimte van The Barbican. De performance installatie bestaat uit vier verschillende onderdelen.

Loops of Emotions
Ann toont nieuw videomateriaal dat zich concentreert op haar verkenning van emotioneel gedrag en hoe dit zich vertaalt in beweging.

Accusations, The Curve version
Eén keer per dag zullen vijf performers een nieuwe performance tonen gebaseerd op fragmenten uit Accusations (2017). Door de ruimte zijn vier transmediale podia opgesteld die live gemanipuleerd worden. Deze nieuwe creatie neemt de bezoeker mee door de ruimte.

Accusation Loops
Fragmenten van Accusations worden geprojecteerd op en tegelijk uitgevoerd rond verschillende schermen, waardoor er een web ontstaat van video, live performance en geluid.

Accusation solo’s
In Accusation solo’s ontleedt Ann samen met haar performers de minutieuze puzzel die Accusations is. Het vertrekpunt is de persoonlijkheid van de performers. Ontsnappen, controleren, wel of niet handelen, de angst die aanspoort of verlamt: in de solo’s toont elke performer zijn of haar eigen perspectief in een geleidelijke opeenstapeling van beweging, geluid en tekst.

Ann: “Ik ben erg enthousiast over mijn project in The Barbican. Vanaf het eerste moment dat ik voet zette in The Curve, werd ik verliefd op de ruimte. Ik ben vooral dol op het feit dat je, afhankelijk van de tentoonstelling die we tonen, geen idee hebt waar je het einde zal zijn. Het voelt alsof je een andere wereld binnengaat, zoals het verlies van ruimte en tijd. Staan in The Curve maakte mij meteen enthousiast om de oorspronkelijke versie van Accusations aan te passen aan de ruimte. Ik hoop dat mensen die binnenkomen dingen zullen voelen en ervaren en zich anders zullen voelen als ze weggaan.”

Loops of Behaviour opent in The Curve op vrijdag 8 juni 2018. Meer informatie over openingstijden op de website van The Barbican.

WArd/waRD

Datum Plaats Podium
7 juni 2018 Loops of Behaviour Londen (UK) The Barbican – private
8 juni 2018 Loops of Behaviour Londen (UK) The Barbican
9 juni 2018 Loops of Behaviour Londen (UK) The Barbican
10 juni 2018 Loops of Behaviour Londen (UK) The Barbican
11 juni 2018 Loops of Behaviour Londen (UK) The Barbican
12 juni 2018 Loops of Behaviour Londen (UK) The Barbican
13 juni 2018 Loops of Behaviour Londen (UK) The Barbican
14 juni 2018 Loops of Behaviour Londen (UK) The Barbican
15 juni 2018 Loops of Behaviour Londen (UK) The Barbican
16 juni 2018 Loops of Behaviour Londen (UK) The Barbican
17 juni 2018 Loops of Behaviour Londen (UK) The Barbican
Loops of Behaviour